We beleggen verantwoord

BPF Schilders zorgt ervoor dat u nu en later een goed pensioen heeft. Maar we vinden het ook belangrijk om bij te dragen aan een leefbare samenleving. Daarom beleggen we om winst te halen én om bij te dragen aan een betere wereld. Want een goed pensioen is meer waard in een wereld waar het fijn leven is.

Ga direct naar:

Waarom is verantwoord beleggen belangrijk?

BPF Schilders gelooft dat maatschappelijk verantwoord beleggen voor betere resultaten zorgt over een langere periode. Ook verlaagt het risico’s. Daarom letten wij op zaken die goed zijn voor het milieu, de samenleving en goed bestuur. Dit noemen we ESG-factoren (de Engelse afkorting voor Environmental, Social en Governance). Zo zorgen we voor uw financiële toekomst én dragen we bij aan een betere wereld.

Lees ons Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB) beleid

Wat is duurzaam beleggen?

Duurzaam beleggen betekent investeren in een betere wereld. Dit gaat over het milieu en klimaat. Maar ook over mensenrechten, goede arbeidsomstandigheden en een eerlijk loon. We streven er naar om ernstige schade aan de maatschappij te voorkomen of te herstellen. Daarom beleggen we bijvoorbeeld niet in kolenmijnen en tabaksbedrijven.

Hoeveel levert duurzaam beleggen op?

Duurzaam beleggen werkt hetzelfde als normaal beleggen. Het levert niet automatisch meer of minder op. Maar het richt zich wel op de toekomst. Bedrijven moeten zich in de toekomst steeds meer aan duurzaamheidsregels houden. Duurzame beleggingen passen daarbij.

Lees onze Duurzaamheidsinformatie

Wat doet BPF Schilders aan duurzaam en verantwoord beleggen?

BPF Schilders zet zich in voor een duurzame wereld. Dit doen we door duurzaamheid mee te nemen in ons beleggingsbeleid. Ook oefenen we invloed uit als aandeelhouder en sluiten we sommige beleggingen uit. Hieronder lees je hoe wij dat aanpakken:

Duurzaamheid in onze beleggingen

BPF Schilders vraagt de partijen die voor ons beleggen om duurzaamheid altijd mee te nemen in de keuzes. Dit noemen we ESG-integratie. Daarbij geven we voorrang aan vermogensbeheerders die de UN Principles for Responsible Investement ondertekenen.

Actief aandeelhouderschap

Als aandeelhouder gebruiken we onze invloed om bedrijven en markten te verbeteren. We stemmen bij aandeelhoudersvergaderingen en praten met bedrijven over onderwerpen zoals vervuiling van het milieu, mensenrechten en corruptie. Voor elk bedrijf maken we bekend hoe we hebben gestemd.

Uitsluiten van beleggingen

We beleggen niet in bedrijven of landen die niet passen bij onze normen en waarden. Dit noemen we uitsluiten. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die betrokken zij bij controversiële wapens. Ook beleggen we niet in kolenmijnen. Kolen zijn veel slechter voor het klimaat dan andere energiebronnen. Ook landen die van de VN Veiligheidsraad of Europese Unie sancties hebben sluiten we uit. Net als landen die zich niet aan de minimale eisen voor mensenrechten houden. Op deze manier zorgen we ervoor dat onze beleggingen verantwoord blijven.

Lees in welke bedrijven we niet beleggen

Bijdragen aan een leefbare wereld

Een deel van ons vermogen beleggen we bewust in beleggingen die een positieve invloed hebben op de samenleving. Dat doen we zolang dit binnen onze doelen voor een goed resultaat past. Voorbeelden hiervan dicht bij huis zijn hypotheken en Nederlandse huurwoningen. Het woningtekort in Nederland is een groot probleem. Door hypotheken te verstrekken en woningen te verhuren dragen we de bij aan de kans op een betaalbare woning.

 

Lees meer over duurzaamheid in de Informatieverschaffingsverordening

Transparantie en dialoog

Wij vragen de partijen die voor ons beleggen om te laten zien hoe zij maatschappelijk verantwoord beleggen. Zelf leggen we ook uit welke keuzes we maken op dit gebied. U kunt daar verschillende verslagen over bekijken.

Bekijk de documenten

Hoe presteerde BPF Schilders in 2023?

Bent u benieuwd hoe de maatschappelijk verantwoorde beleggingen van BPF Schilders presteerden in 2023? U leest het in het verkorte jaarverslag maatschappelijk verantwoord beleggen.

Bekijk het verkorte jaarverslag

Leest u liever het hele maatschappelijk verantwoord beleggen jaarverslag? Dat kan natuurlijk ook.

Naar het jaarverslag verantwoord beleggen