Wijziging pensioenreglement BPF Schilders

Het pensioenreglement van BPF Schilders is gewijzigd. U leest in het pensioenreglement belangrijke regels en afspraken voor uw pensioen. Er zijn drie belangrijke veranderingen.

1. Veranderingen in regels voor partners

Woont u samen zonder samenlevingscontract? U kunt uw partner dan vanaf nu aanmelden via een samenlevingsverklaring. U verklaart in die verklaring dat u op hetzelfde adres woont en voor elkaar zorgt.

Partner achteraf aanmelden

Overlijdt u en heeft u uw partner niet aangemeld? Dan kan uw partner zich achteraf aanmelden. Uw partner moet dan wel bewijzen dat uw partner met u een huishouden vormde. Daarvoor moet u minstens 6 maanden samenwonen op hetzelfde adres. U moet ook aan andere voorwaarden voldoen:

  • Als u een kind heeft, moet dat kind uit de relatie zijn. Of uw partner moet het kind erkend hebben
    of
  • Met uw partner een huis bezitten
    of
  • Een huurcontract hebben wat op de naam van u en uw partner staat

Partnerbegrip aangepast

We hebben wat we onder een partner verstaan (partnerbegrip) ruimer gemaakt. Woont u samen met de ex-partner van uw zoon of dochter? Dan kunt u ook partner van elkaar zijn. U moet dan wel bewijzen dat u samen een huishouden vormt.

2. Winst doorgeven ondernemers

Werkte u fulltime als ondernemer en gaat u voor (een deel) in dienst van een werkgever? Dan kunt u bij de controle van uw financiële gegevens een lagere winst doorgeven. De regel geldt als u bij een werkgever in de sector in dienst gaat. Maar ook als u bij een andere werkgever in dienst gaat.

Winst uit een ander jaar doorgeven

U gaf in 2024 en daarvoor uw winst van drie jaar terug (jaar t-3) door. Werkt u voor een deel in loondienst? Dan verdient u daardoor waarschijnlijk minder als ondernemer. Daarom mag u voor het jaar waarin u in loondienst bent de winst uit dat jaar doorgeven. Dat jaar noemen we jaar t. Er gelden wel voorwaarden door deze wijziging. Zo mag u bijvoorbeeld geen premieachterstand hebben. Ook moet uw werkgever een pensioenregeling hebben waarin u ook pensioen opbouwt.

3. Schijnzelfstandigen en pensioen

De overheid voert vanaf 2025 strengere controles uit op schijnzelfstandigheid Het kan dat een ondernemer een schijnzelfstandige is. Bijvoorbeeld als de ondernemer maar één opdrachtgever heeft. Heeft u als werkgever een ZZP’er ingehuurd die volgens bijvoorbeeld de Belastingdienst een schijnzelfstandige is? Dan bent u verplicht deze schijnzelfstandige als werknemer aan te melden bij BPF Schilders. U betaalt dan samen premie voor het pensioen van deze werknemer.

Lees hoe u uw werknemer aanmeldt

Wat is het pensioenreglement?

In het pensioenreglement leest u de regels en afspraken voor uw pensioen. Bijvoorbeeld wat BPF Schilders voor u doet, maar ook wat u zelf moet regelen. Lees het hele pensioenreglement.

Naar het pensioenreglement